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CommentID: 1
CommenterName: Rich Seifert
CommenterEmail: rich@richseifert.com
CommenterPhone: (408) 395-5700
CommenterCompany: Networks & Communications
RevisionNumber: 1.1
Clause: Comment 1021
Subclause:
Line:
Page:

CommentType: (E, T, ER, or TR) TR
Comment:

Either I am seeing words that aren't there, or something has changed
since my copy of 802.3 was printed. Looking at 802.3-1998, subclause
4.2.7.4 (Summary of Interlayer Interfaces), page 61, fourth and fifth
lines from the bottom of the page:

 transmitting: Boolean; {Indicates outgoing bits}
 wasTransmitting: Boolean; {Indicates transmission in progress or just
completed}

These entries are present under "The interface to the Physical Layer,
defined in ...".

The resolution to my comment said, ""wasTransmitting" is not in
4.2.7.4 (b), only "transmitting". I reiterate that "wasTransmitting" is
there, and that the original commenters request should not be
implemented.

CommentEnd:

SuggestedRemedy:

Do not implement the proposed revision, or show me that this section
no longer contains the indicated line of Pascal.

RemedyEnd:

Response:

Reject.

The commenter is indeed correct that “wasTransmitting” is in subclause
4.2.7.4, item b). It appears the response to the comment in the previous
ballot (D1.0) was incorrect.

What the change is stating is that wasTransmitting is not an input from
the Physical Layer and therefore should not be shown as such in Figure
2-1b. This is indeed true, in the Pascal on Page 66 of 802.3-1998, in
process deference, wasTransmitting is assigned a value
(wasTransmitting = transmitting) hence it cannot be an input from the
Physical Layer and a search of 802.3-1998 shows that wasTransmitting
only appears in process deference. Further, while subclause 4.2.7.4 item
b) lists wasTransmitting, it states it is summarising the interface defined
in 4.3.3, yet 4.3.3 does not include wasTransmitting. Due to this the
change request is still valid and should in fact be augmented to add an
additional change that the variable definition for wasTransmitting
should be removed from subclause 4.2.7.4 item b) and placed in the
deference process.

ResponseEnd:

CommentID: 2
CommenterName:Bob Musk
CommenterEmail:bob.musk@uk.jdsuniphase.com
CommenterPhone:+44 1752 312671
CommenterCompany: JDS Uniphase
RevisionNumber:
Clause:1,26
Subclause:26.4.1
Line:
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Page:
CommentType: (E)
Comment: IEC 61754-4, Interface 4-2 is for simplex SC connectors not
duplex SC connectors
CommentEnd:

SuggestedRemedy: Replace 'Interface 4.2' with 'Interface 4.3'
RemedyEnd:

Response:

Accept in principle

We accept that it is correct that interface 4-2 is not the duplex SC plug,
but incorrect that interface 4-2 is the simplex SC plug. Rather, interface
4-2 is the simplex SC adapter. Interface 4-1 is the simplex plug.
For duplex SC plugs the correct reference is interface 4-3. For duplex
SC adapters the correct reference is interface 4-4.
Since clause 26 specifies the MDI, it is appropriate to refer to the
adapter specification. This means reference interface 4-4. Here is a
summary of the interface designations:

4-1 = simplex SC plug
4-2 = simplex SC adapter
4-3 = duplex SC plug
4-4 = duplex SC adapter.

So reference should be IEC 61754-4 Interface 4-4.

In addition, subclause 38.11.3 ‘Medium Dependent Interface (MDI)’
references IEC 61754-4 Interface 4-2 in relation to a Duplex SC MDI
connector so is also incorrect. The change request will therefore be
modified to include the correction of this subclause.

ResponseEnd:


