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Introduction

e Question about Clause 22 and how carrier
sense controls transmit deferral in LPI
mode

 Does CRS need to be qualified by “LPI
Enabled” signal?

 If so, what signal should be used?
e How should clause 22 be worded?
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Last meeting: use PLS CARRIER
to defer transmit

Options for specifying

[1] Provide set of rules for Clients
— Require LPI Client enforce ALPI timing

— Require MAC Client enforce MA_DATA timing
* Places requirements on specifications outwith 802.3

[2] Provide a TX LPI MIl State Diagram
— State Diagram controls timing

- — Use PLS_CARRIER.indication to enforce MA_DATA timing
* Only supports full-duplex mode

[3] Provide a LPI Control sublayer
— LPI Control State Diagram controls all timing
[4] Close the loop

— Don’t support xMll
» Assume pervasive access
— Don’t support physical implementation of xMII
+ Add a new signal from the PHY to the RS across the xMI|
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Will MAC defer transmit due
to RX DV when in LPI?  .ruiduplex, no LPi: MAC

lgnores carrier sense.

Full duplex, with LPI:
carrierSenseMode = true and
Annex 4A MAC defers transmit when

Full Duplex MAC carrier sense = true
carrierSenseMode j

Transmit Data u ﬁ PLS Carrier

T PLS_Carrier depends\

LPI-Capable PHY on: LPI mode
CRS

RX_DV

g
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How to avoid spurious transmit
deferral

e D1.1 clause 22.2.1.1.3 Is unclear

— PLS_Carrier is based on both LPI and traditional
RX DV and CRS signals

— Unclear which takes precedence
— If MAC monitors PLS Carrier when LPI is configured,
can some “half duplex” deferral occur?
e Solution?

— Revise 22.2.1.1.3 so that PHY uses ONLY LPI if LPI
IS configured

— Problem: “there i1s no LPI enable” from November
meeting
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Summary

e |s an LPI Enabled variable needed?
e Can another variable be used?

e How can 22.2.1.1.3 be worded to make
this clear?
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