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 # 3610Cl 101 SC 101.4.1.1 P 170  L 11

Comment Type E

Given that ModTypeSC(n) are the only variables we are defining as part of a Profile Table 
101-7 seems unnecessary.

SuggestedRemedy

Delete Table 101-7, replace the first and second paragraph with "In the EPoC upstream 
and downstream  link the OFDM profile is defined by the DS_ModTypeSC(n) and 
US_ModTypeSC(n) variables, respectively. Two copies of each profile variable set exist; an 
active copy and an inactive copy. During a profile switch (see 102.2.3.1) the network 
switches operation from the currently active profile to the inactive profile. Note that for the 
downstream profile there are five OFDM channels; the channel referred to by the 
DS_ModTypeSC(n) variable set is determined by the DS_OFDM_ID variable."

ACCEPT. 

Comment Status A

Response Status C

Remein, Duane Huawei

Response

 # 3611Cl 45 SC 45.2.7.1.7 P 33  L 1

Comment Type E

45.2.7.1.7 should be 45.2.7a.6.1
45.2.7.1.8 should be 45.2.7a.6.2

SuggestedRemedy

Per comment included in remein_3bn_10_0715

ACCEPT IN PRINCIPLE. 

In addition to Suggested remedy

Change "cnetwork" to "network" on pg 28 line 20.

Comment Status A

Response Status C

Remein, Duane Huawei

Response

 # 3612Cl 45 SC 45.5 P 66  L 4

Comment Type T

PICS update for Clause 45

SuggestedRemedy

Incorporate PICS from remein_3bn_10_0715

ACCEPT. 

Comment Status A

Response Status C

Remein, Duane Huawei

Response

 # 3613Cl 101 SC 101.4.3.2.3 P 201  L 7

Comment Type T

What is the real meaning of this double requirement? "The CNU shall implement the 
upstream timing so that the OFDMA clock timing error (with the mean error subtracted out) 
relative to the CLT master clock as measured at the CLT shall be within +/-10 ns in each 
burst measured within 35 s measurement duration."

SuggestedRemedy

Change to read:
"The CNU shall implement the upstream timing so that the OFDMA clock timing error (with 
the mean error subtracted out) relative to the CLT master clock as measured at the CLT is 
within +/-10 ns in each burst when measured within any give 35 second measurement 
period."

Update PICS OT9 (pg 233 line 34) to read:
"OFDMA clock timing error relative to the CLT master clock as measured at the
CLT within ± 10 ns in each burst measured within any 35 second measurement period."

ACCEPT. 

Comment Status A

Response Status C

Remein, Duane Huawei

Response

 # 3614Cl 102 SC 102.4.1.4 P 271  L 21

Comment Type T

This para describe power incrementing for an off-line CNU. What prevents a CNU with a 
faulty receiver from eventually transmitting every Discovery Response at max power level? 
What will this do to the stability of the network?

SuggestedRemedy

Add teh following at the end of the para.
"If the CNU has transmitted four PHY Discovery Responses without acknowledgement 
from the CLT it reverts to the power level indicated by PdRespInitPwr and begins 
incrementing its output power as described above."

ACCEPT IN PRINCIPLE. 
"If the CNU has transmitted four PHY Discovery Responses at maximum power without 
acknowledgement from the CLT it reverts to the power level indicated by PdRespInitPwr 
and begins incrementing its output power as described previously."

Editor to search STD for "Phy" vs "PHY" and replace as appropriate

Comment Status A

Response Status C

Remein, Duane Huawei
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 # 3615Cl 101 SC 101.4.2.4.1 P 175  L 51

Comment Type T

This paragraph is not clear. It states that Nulled SC are not required to be used as pilots 
("may be") but requires that they are modulated using the 13-bit linear feedback S/R that is 
exclusively "for the pilot modulation Pseudo-Random Sequence". It is not clear if this is the 
same S/R or another instantiation of the S/R. "Nulled subcarriers do not carry MAC or PHY 
Link data but may be used as pilots. Nulled subcarriers are BPSK modulated using the 
pseudo-random sequence generated by the 13-bit linear feedback shift register, illustrated 
in Figure 101-25 except when being used as a scattered pilot in the downstream direction 
(see 101.4.2.6.1)."

SuggestedRemedy

Change para to read: "Nulled subcarriers do not carry MAC or PHY Link data but are used 
as pilots and are BPSK modulated using the pseudo-random sequence generated by the 
13-bit linear feedback shift register, illustrated in Figure 101-25 and are boosted as per 
101.4.2.10.1. "

REJECT.  

This comment was WITHDRAWN by the commenter. 

The real question here is do we consider nulled SC's as additional pilots or not. The 
proposed text assumes the answer is yes.

Comment Status D

Response Status Z

Remein, Duane Huawei

Response

 # 3616Cl 103 SC 101.3.2.1.2 P 138  L 21

Comment Type T

The term "control header" is not defined. Elsewhere in the draft this phrase is used 
exclusively to refer to the Probe Control Header.

SuggestedRemedy

I believe this is referring to the Sync Head bit. Change to read: "64B/66B sync header bit"

ACCEPT IN PRINCIPLE. 
"64B/65B sync header bit"

Comment Status A

Response Status C

Remein, Duane Huawei
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