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 # 20002Cl 30 SC 30 P 24  L 1

Comment Type ER

It appears the entire subclause from the base document has been copied into Clause 30. It 
is difficult to follow the change instructions and to determine what has actually changed.

SuggestedRemedy

Follow the 802.3 editorial guidelines for changes. 
http://grouper.ieee.org/groups/802/3/WG_tools/editorial/requirements/words.html

ACCEPT IN PRINCIPLE. 

OBE by 139
Comment 139 has the following response:
ACCEPT IN PRINCIPLE. 

Implement suggested remedy, with "To be removed prior to Sponsor Ballot" added to note.

Comment Status A

Response Status U

Editorial

Carlson, Steven HSD/Robert Bosch

Response

 # 20003Cl 33 SC 33 P 41  L 4

Comment Type ER

The replacment of the entire clause with the diff against the base standard makes it 
extremely difficult to tell what has actually changed due to the way that FrameMaker marks 
changes.

SuggestedRemedy

Provide a diff that makes it easier to determine what has changed.

REJECT. 

The changes are so substantial that it does warrant a complete replacement.  We 
proceeded in the normal amendment procedure with individual editing instructions through 
draft 1.5 only to discover that changes were impossible to track since we had touched the 
entire clause in essance.  The change bar was a continous strip down the right side of the 
page.  All of the editing markups made the draft impossible to read as well.

Comment Status R

Response Status U

Editorial

Carlson, Steven HSD/Robert Bosch

Response

 # 20004Cl 79 SC 79 P 208  L 1

Comment Type ER

It appears the entire subclause from the base document has been copied into Clause 79. It 
is difficult to follow the change instructions and to determine what has actually changed.

SuggestedRemedy

Follow the 802.3 editorial guidelines for changes. 
http://grouper.ieee.org/groups/802/3/WG_tools/editorial/requirements/words.html

ACCEPT IN PRINCIPLE. 

OBE by 124
Comment 124 has the following response:
ACCEPT IN PRINCIPLE. 

Editor to add note similar to that added for clause 30.  Unchanged sections will not be 
removed until sponsor ballot.

Comment Status A

Response Status U

Editorial

Carlson, Steven HSD/Robert Bosch

Response

 # 20069Cl 79 SC 79.3.7.4 P 222  L 20

Comment Type TR

Does "should" here mean it is only a recommendation? Is it OK to have more than one?

Also applies to 79.3.2.7, although it is in the base document.

SuggestedRemedy

Change to "shall" unless there is no problem with having more than one.

ACCEPT IN PRINCIPLE. 

No change to the draft.

Having more than one is allowed but may lead to ambiguous situations therefore, it is 
discouraged.

Comment Status A

Response Status U

LLDP

Ran, Adee Intel
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 # 20071Cl 33A SC 33A.3 P 233  L 16

Comment Type TR

Seems like a normative requirement in an informative annex. Also in other subclauses of 
33A.

SuggestedRemedy

Make this annex normative?

REJECT. 

These are cabling requirements and this annex was written in a way to not include 
normative requirements (no shalls).

Comment Status R

Response Status U

Annex

Ran, Adee Intel

Response

 # 20134Cl 0 SC 0 P 4  L 19

Comment Type ER

Obsolete front matter document list.  

You also need to help the reader know what you are considering the base document to be.  
That is done here and/or with the WG template, in the Editor's note at the bottom of page 
19.

If the Maintenance TF comes up with a plan for a 2017 revision, then the current undated 
revision of 802.3 on p.3, l. 38 is correct, but that contradicts the title page indicating this will 
be an amendment to 802.3-2015.

With amendment completions scheduled for 3/17, 7/17, and 10/17 and 802.3bt scheduled 
for 1/18, the revision might follow 802.3bt.  So if 802.3bt is an amendment to 802.3-2015, 
based on timelines it will be Amendment 13.   For base text, you need to assume it will be 
a double digit amendment anyway, (the base text of a revision draft will be the same as 
what you would get being amendment 13).  What does potentially differ between an 
amendment to the next revision probably using a draft as the base for your modifications) 
and being amendment 13 is the numbering of subclauses, figures and tables changes from 
802.3-2015.

SuggestedRemedy

Assure you are using the latest front matter text when creating the next draft. 

Update the document list to eliminate 802.3bk.  

Make base standard year consistent (either 2015 or 201x), though I suggest writing as an 
amendment to 802.3-2015.  The front matter of P802.3bv/D3.0 has the latest information 
available as of July 2016.  It also though is very likely Corrigendum 1 will be approved 
before P802.3bt and could also be added to the P802.3bv list.  You may choose to not 
worry about which amendments follow 802.3bv but preceed 802.3bt at this time, but you 
need to clearly indicate what the assumptions are for how you wrote the draft (what other 
amendments/corrigenga were considered).

ACCEPT.

Comment Status A

Response Status U

Editorial

Grow, Robert RMG Consulting
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 # 20135Cl 0 SC 0 P 19  L 44

Comment Type ER

This editorial note has not been updated for this draft (P802.3bj and P802.3bk are not 
running in parallel).

SuggestedRemedy

Either delete (if information provided in front matter document list), or update to reflect the 
projects and drafts considered in creating this draft.

ACCEPT IN PRINCIPLE. 

OBE by 87
Comment 87 has the following response:
ACCEPT IN PRINCIPLE. 

Remove paranthesis and specific project list.

Comment Status A

Response Status U

Editorial

Grow, Robert RMG Consulting

Response

 # 20140Cl 33 SC 33.1.3.1 P 44  L 27

Comment Type ER

The note is somewhat vague but indicates the possibility that publication publication editors 
might do an update to a normative reference.

SuggestedRemedy

Change note to indicate update reference prior to final Sponsor ballot recirculation, and 
indicate if that action is conditional on approval or TSB-184-A.

ACCEPT IN PRINCIPLE. 

OBE by 10
Comment 10 has the following response:
ACCEPT. 
Suggested remedy:
Change reference in 33.1.3.1 to TSB-184-A and delete note.

Comment Status A

Response Status U

Editorial

Grow, Robert RMG Consulting

Response

 # 20141Cl 33 SC 33.1.3.1 P 44  L 27

Comment Type ER

I find it inconsistent that a place holder for 1.3 is included in the document, yet there is no 
placeholder for Annex A where this note indicates a plan to either insert a bibliography 
entry for TSB-184-A, or update the current bibliography entry.

SuggestedRemedy

Add Annex A changes to the draft indicating in an editor's note the intended update or 
insert.  If updating the reference, assure no other projects or published standards text 
points to existing reference.

ACCEPT IN PRINCIPLE. 

OBE by 88
Comment 88 has the following response:
ACCEPT. 
Suggested remedy:
Add reference to TIA TSB-184-A to the normative references and delete the editor's note, 
and update references in document (e.g., page 44 line 26)

Comment Status A

Response Status U

Editorial

Grow, Robert RMG Consulting

Response

 # 20142Cl 33 SC 33.4.3 P 160  L 53

Comment Type TR

P802.3bz is at RevCom, so you should verify specifications against the submitted 
P802.3bz draft, and if P802.3bt/D2.1 is produced after 22 September, we will know the 
approval status of P802.3bz.

SuggestedRemedy

Update specifications if required, remove note if D2.1 is produced after 22 September and 
P802.3bz is approved by the SASB.

ACCEPT.

Comment Status A

Response Status U

Editorial

Grow, Robert RMG Consulting
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 # 20143Cl 33 SC 33.5.1.2 P 175  L 50

Comment Type TR

The Editor's note highlights a technical incompleteness that should have disqualified the 
draft from progressing to WG ballot.  While it is admirable to highlight input being needed 
from WG members, this should have been done prior to ballot.

SuggestedRemedy

Unfortunately, I don't think I have a solution for you, but you need one prior to the next 
recirculation.  All that occurs to me is to deprecate the use of Clause 22 registers, require 
the use of Clause 45 registers (possibly including the mapped Clause 22 registers, and get 
the extra registers and bits in the Clause 45 register space.

ACCEPT IN PRINCIPLE. 

OBE by 335
Comment 335 has the following response:
ACCEPT IN PRINCIPLE. 

adopt changes shown in yseboodt_08_0916_management.pdf

Comment Status A

Response Status U

Pres: Law1

Grow, Robert RMG Consulting

 # 21078Cl 33 SC 33.3.8 P 154  L 42

Comment Type TR

This comment is marked "Iinrush_mess". 
The changes made to D2.1 Table 33-31 item 6 IInrush_PD and item IInrush_PD-2P for 
"PD Type" column are incorrect compared to the baselines approved on this topic at: 
(a)	May 2016, http://www.ieee802.org/3/bt/public/may16/darshan_01_0516_Rev006.pdf 
(b)	March 2016, http://www.ieee802.org/3/bt/public/mar16/darshan_09_0316R6.pdf  

The changes in D2.1 for item 7 were made as a response to comment #522 and #523 in 
D2.0:
Comment #522 from David Stover was marked as editorial and should have been technical 
although it was justified but not addressed properly and was OBE by comment #523 from 
Lennart.
Comment #523 marked as ER, but actually was technical and didn't supply explanation to 
the requested change and the remedy was to adopt Lennart's "remedy file" for comment 
#523:  http://www.ieee802.org/3/bt/public/sep16/yseboodt_09_0916_commentsd2p0.pdf 
without supplying any clear rationale. 
The changes in D2.1 for item 6 were made as a response to comment #523 in D2.0:

Checking the drafts against the above baselines show that the above baselines started to 
be implemented on May 2016 due to March 2016 baseline  
http://www.ieee802.org/3/bt/public/may16/darshan_01_0516_Rev006.pdf:
D1.7 item 6 was implemented correctly. Item 7 was not.
D1.8 item 6 was implemented correctly. Item 7 was not.
D2.0 is identical to D1.8
D2.1 both items 6 and 7 are not according to the approved baselines above due to 
comment #523 from D2.0. 

So first thing is to update D2.1 based on the last approved baseline from March 2016, 
http://www.ieee802.org/3/bt/public/mar16/darshan_09_0316R6.pdf  as approved with the 
updates made by comments up to D1.8.
  
Based on my discussion with Lennart he thought that there is editorial error (one row didn't 
have a value for the PD Type) but he didn't check the baseline so one error led to more 
errors and it turned to be a major technical change in D2.1.
A later argument made by Lennart of why he proposed this change was "that this is the 
"assigned class" so A Type 4 SS PD will request Class 7 or 8, but if it gets power demoted 
to Class 6, it is still a Type 4 PD." This argument is technically incorrect (any how it can't 
be editorial change anymore).
Here is the problem. 
A Type 4 SS PD connected to Type 4 PSE will _request_ Class 7 or 8, but if it gets power 
demoted to Class 6, it is still a Type 4 PD and hence still need Inrush values of class 7-8 
AND NOT inrush values of class 6 because PD can't change its input capacitance and 
inrush circuitry as function of class..it can't work..
What if A Type 4 SS PD connected to Type 2 PSE?
In this case regardless of the PD inrush needs, The PSE can supply only 0.4A to 0.45A. 
So the PD may or may not work due to Iinrush and also due to not sufficient power so it is 

Comment Status R Pres: Darshan18

Darshan, Yair Microsemi
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not important if it is the assigned class or the advertised class.
As a result, we need to restore the types that we have in the approved base line from May 
2016 with the approved comments up to D1.8.
In addition in order to prevent confusion, we may need to consider changing the title of 
item 6:
From:
" Input inrush current as function of the assigned Class, when the PD is limiting the current 
during the inrush period per 33.3.8.3."
To:
"Input inrush current when the PD is limiting the current during the inrush period per 
33.3.8.3."
The same issues with Item 7 Iinrush-2P.
This will prevent the confusion that the assigned class affect PD Iinrush requirements.
The main problems that I see resulting from the changes in D2.1 in Table 33-31 items 6 
and 7 are:
1.	First implement the approved baseline from May 2016. We can start the discussion from 
this point again.	
2.   PD can't change its Iinrush, Inrush-2P requirements as a function of its assigned class. 
PD Iinrush and Inrush-2P are designed per the advertised class. PD can't switch Input 
capacitors and Inrush circuitry.
3.   One undesired outcome from the changes in D2.1 that says that Type 7,8 PDs can 
have assigned class 0-6 is that it opens the door to Type 4 PDs that are only permitted to 
be class 7 and 8, to be designed for lower classes than class 7 and work only at lower 
classes. It doesn't mean that PD can't work with reduced power mode when there is no 
class 7-8 available power but this feature has nothing to do with the assigned class feature 
that is not relevant to Iinrush function.

SuggestedRemedy

Adopt darshan_18_1116.pdf.

REJECT. 

Inrush by requested class results in unwanted motorboating.

Response Status U

Response

 # 21079Cl 33 SC 33.3.8 P 154  L 42

Comment Type TR

(Resubmitting comment #522 from David Stover so we can address it properly.)
(I am not resubmitting #523 from Lennart due to the fact that the comment and remedy 
was based on the assumption that it is editorial and as a result was not discussed at all 
and rationale was not supplied for the change. We can address it by my comment marked 
"Iinrush_mess" )
Table 33-31 item 6 IInrush_PD class 0-6: The PD Type is "ALL" but it need to be "1,2,3" 
since Class 6 is only valid in Type 3 PD and not Type 4.

SuggestedRemedy

Table 33-31 item 6 IInrush_PD class 0-6:
1. Change "PD Type" from "ALL" to "1,2,3".
2. Group to discuss if Iinrush and Iinrush-2P need to be a function of the assigned class or 
not. There are issues with this concept. See darshan_18_1116.pdf.

REJECT. 

See 78.  Inrush by requested class results in unwanted motorboating.

Comment Status R

Response Status U

Pres: Darshan18

Darshan, Yair Microsemi
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 # 21080Cl 33 SC 33.2.8 P 114  L 16

Comment Type TR

Table 33-19, item 6, "Total output current of both pairsets of the same polarity in the 
POWER_UP state as function of assigned Class".

The "assigned class" is irrelevant here due to the fact that the PD advertised class contain 
the information of the PD capability to consume Iinrush and not the assigned class.
Example 1: 
PSE Type 4 that detect single-signature class 8 need to supply the Inrush current that 
suitable to class 8 due to the fact that if the assigned class in this case will be e.g. 6, it 
doesn't change the PD inrush circuitry (including its capacitance)and it remains class 8 for 
Inrush matters.   
Example 2: 
A Type 4 SS PD connected to Type 2 PSE.
In this case regardless of the PD inrush needs, The PSE can supply only 0.4A to 0.45A. 
So the PD may or may not work due to Iinrush and also due to not sufficient power so it is 
not important if it is the assigned class or the advertised class.

SuggestedRemedy

1. Change to:
"Total output current of both pairsets of the same polarity in the POWER_UP state".
OR
2. Group to find good technical arguments why to keep it as it is and review case by case 
i.e. for each PSE class and Type.

REJECT. 

See 78.  Inrush by requested class results in unwanted motorboating.

Comment Status R

Response Status U

Pres: Darshan18

Darshan, Yair Microsemi

Response

 # 21081Cl 33 SC 33.2.8 P 114  L 30

Comment Type TR

Table 33-19, item 7, "Output current per pairset in the POWER_UP state as function of the 
assigned Class".
The "assigned class" is irrelevant here due to the fact that the PD advertised class contain 
the information of the PD capability to consume Iinrush-2P and not the assigned class.
Example 1: 
PSE Type 4 that detect single-signature class 8 need to supply the Inrush current that 
suitable to class 8 due to the fact that if the assigned class in this case will be e.g. 6, it 
doesn't change the PD inrush circuitry (including its capacitance)and it remains class 8 for 
Inrush matters.   
Example 2: 
A Type 4 SS PD connected to Type 2 PSE.
In this case regardless of the PD inrush needs, The PSE can supply only 0.4A to 0.45A. 
So the PD may or may not work due to Iinrush and also due to not sufficient power so it is 
not important if it is the assigned class or the advertised class.

SuggestedRemedy

1. Change to:
"Output current per pairset in the POWER_UP state."
OR
2. Group to find good technical arguments why to keep it as it is and review case by case 
i.e. for each PSE class and Type.

REJECT. 

See 78.  Inrush by requested class results in unwanted motorboating.

Comment Status R

Response Status U

Pres: Darshan18

Darshan, Yair Microsemi

Comment ID 21081 Page 6 of 6

1/27/2017  5:18:39 PM

TYPE: TR/technical required  ER/editorial required  GR/general required  T/technical  E/editorial  G/general 
COMMENT STATUS: D/dispatched  A/accepted  R/rejected     RESPONSE STATUS: O/open  W/written  C/closed  U/unsatisfied  Z/withdrawn
SORT ORDER: Comment ID


