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 # 119Cl 01 SC 1.4 P 4  L 20

Comment Type ER
PDF page 18 - You are perpetuating a violation of IEEE style, a capital B indicates byte, 
and lower case b indicates bit.  This was violated for 8B/10B (should have been 8b/10b) 
with justification that the inventors used a capital B to describe their encoding.  This 
continues to be a problem and shows up with B being ambiguous (64B/65B).

SuggestedRemedy
Follow the style manual, the abbreviation for bit is lower case b.

REJECT. 

A lower case b is mathematically correct, however using a Capital B is consistant with 
other 802.3 Clauses.

Comment Status R

Response Status U

Grow, Robert RMG Consulting

Response

 # 130Cl 00 SC 0 P 10  L 1

Comment Type TR
PDF page 24 - This draft includes management in clause 45 registers.  This is the only 
PHY at speeds of 100 Mb/s or 1000 Mb/s to do so.  All previous PHYs use clause 22 
registers.  Mixing management between the two different register spaces is a bad idea.  It 
also specifies use of the MII as specified in Clause 22.  The MII includes the management 
interface (22.1.1,c), a requirement to report rate of operation via that management 
interface (22.1.3), a requirement to implement the basic register set (22.2.4, para. 3), etc.

The Clause 22 MII specifications also include text (often requirements) that need to be 
reviewed as part of this project (as well as for 1000BASE-T1 and GEPOF) needs to review 
Clause 22 for any text that would contradict the specifications of P802.3bw.  To move 
management to Clause 45 for this PHY would require opening Clause 22 and making 
significant edits.  (1000BASE-T1 and GEPOF will have to do the same for both Clause 22 
and Clause 35.)

It is important that all three projects review the tradeoffs for management and be consistent 
in editing legacy clauses.  There is a strong case for all three projects taking a similar 
technical approach to use of these legacy interfaces not carefully examined probably since 
1000BASE-T.

SuggestedRemedy
All register definitions need to be written for Clause 22.  Text still needs to be examined 
since it is likely the extended register set will need to be used, and current text assumes 
only gigabit PHYs will use the extended register set.

REJECT. 

The Clause 22 MDIO interface has limited extensibility since all the registers have been 
allocated. Also, the Clause 45 electrical interface is more compatible with current (and 
expected future technologies).  That is why Clause 45 was created and new technologies 
should continue to use Clause 45 rather than Clause 22.

Comment Status R

Response Status U

Grow, Robert RMG Consulting
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 # 315Cl 96 SC General P 0  L 0

Comment Type ER
The term vector" is broadly used throughout the draft. It is not a defined term in 802.3 
(though I admit the term is used in earlier amendments"," it is not defined)

SuggestedRemedy
Add definition for "vector" to the main definitions clause.

REJECT. 

As the Commenter acknowledges this currently exists in the 802.3 Standard, therefore the 
commenter is respectfully requested to submit a maintenance request.

Comment Status R

Response Status U

Thompson, Geoff GraCaSI

Response

 # 595Cl 96 SC 96.5.1.1 P 48  L 37

Comment Type TR
This says "The Direct Power Injection (DPI) test method according to IEC62132-4 shall be 
used to measure..." but 802.3 is not a test spec.  Any "shall" must be applied to the 
interface under test, not to the test itself.  There is no requirement to do the test, only to 
comply with the criterion it would measure, if carried out.  Also, what constitutes a pass?

SuggestedRemedy
This should say something like:
The sensitivity of the PMA's receiver to radiofrequency CM RF noise shall [some criterion, 
e.g. be more than x dBm, or comply with Class X in the test method] if measured according 
to the Direct Power Injection (DPI) method of IEC 62132-4.

Note no "DUT".  We don't specify devices, we specify interfaces, with everything behind 
them, not just the PMA.  Is an IC spec suitable for specifying an equipment anyway?

ACCEPT IN PRINCIPLE. 

Change
"The Direct Power Injection (DPI) test method according to IEC62132-4 shall be used to 
measure the sensitivity of the DUT’s PMA receiver to radiofrequency CM RF noise."

to

"The sensitivity of the PMA's receiver to radiofrequency CM RF noise shall be tested 
according to the Direct Power Injection (DPI) method of IEC 62132-4, and comply with test 
limits agreed between customer and supplier."

Comment Status A

Response Status U

Dawe, Piers Mellanox

Response

 # 599Cl 96 SC 96.5.3 P 50  L 20

Comment Type TR
This says "The tolerance of resistors shall be +/- 0.1%."  But 802.3 is not a test spec.  
Tolerancing a load is the test implementer's problem - he must look after his tolerances 
according to e.g. the accuracy or cost that he needs.   Compare e.g. 85.8.3.5 Test fixture - 
no tolerances.  We have been over this in multiple projects.
And see another comment on this section.

SuggestedRemedy
Delete "The tolerance of resistors shall be +/- 0.1%."

REJECT. 

Tolerances are specified to ensure repeatable results.

Comment Status R

Response Status U

Dawe, Piers Mellanox

Response

 # 601Cl 96 SC 96.5.4 P 52  L 1

Comment Type TR
This says "Where a load is not specified, the transmitter shall meet the requirements of 
this section with a 100 ohm (the value can vary within +/-1% range) resistive differential 
load connected to each transmitter output."  But 802.3 is not a test spec.  Tolerancing a 
load is the test implementer's problem - he must look after his tolerances according to e.g. 
the accuracy or cost that he needs, and writing it this way means that at least conceptually, 
an implementation must pass with 99 ohm and with 101 ohm - twice as many tests, not 
necessary.

SuggestedRemedy
Delete "(the value can vary within +/-1% range)".  If they are 1%-critical, tweak the limits for 
e.g. droop.

REJECT. 

See response to comment #599.

Comment Status R

Response Status U

Dawe, Piers Mellanox
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 # 74Cl 96 SC 96.5.3 P 60  L 37

Comment Type TR
We don't give tolerances for VNA impedance, voltage limits and so on.  This case isn't 
different.  Although +/-1% is good advice to a test fixture builder, it's not this standard's 
problem - because this isn't a test spec.   
See 1.2.6, Accuracy and resolution of numerical quantities
"Unless otherwise stated, numerical limits in this standard are to be taken as exact, with 
the number of significant digits and trailing zeros having no significance."

SuggestedRemedy
If we don't give a tolerance, the limit is exact.  We are saying what the e.g. droop should be 
if measured with an infinitely accurate test fixture as well as the infinitely linear voltmeter 
that's already implied in 96.5.4.1.  Of course neither test fixture nor voltmeter are perfect - 
those doing the test know that and can give the tolerances of their measurements in test 
reports, if it matters.

REJECT. 

The text that the commenter is referring to was not changed in this draft. The commenters 
similar comment was responded in D1.2 (comment #599). That response is still valid.

Comment Status R

Response Status U

Dawe, Piers Mellanox
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