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Comment Type TR
This note was inserted into draft 2.1 as a way of providing support for MAC-PHY Rate 
Matching in implementations that use a full duplex only MAC. However, at this point this 
note does more harm than good for the following reasons:

It refers to functionality that has not been defined anywhere. Neither clause 4 nor any of the 
new clauses specify how IFS stretching can be accomplished in a MAC that operates at 
100Mb/s. The only specification for IFS stretching in clause 4 is defined for 10Gb/s 
operation, which is also the only speed that is allowed to use this mechanism. Also, it is not 
trivial to extrapolate from the existing clause 4 definition how IFS stretching can be made to 
work for a 100Mb/s MAC without any further guidance to the implementor.

I therefore believe that in that respect this draft is technically flawed. Either provide a 
complete definition for IFS stretching at 100Mb/s, or drop this functionality completely. 
During the previous recirculation ballot I tried to do the former. However, since my 
comment (#68) was rejected, the next best thing is to do the latter.

SuggestedRemedy
Delete this note and all the other references to full duplex MAC operation for EFM copper.

Proposed Response
REJECT. 

This is informative text and is factually correct. The note makes an observation to provide 
some guidance to implementers, but does not state any requirements. No interoperability 
issue arises as a result of the inclusion of this note. While further tutorial information could 
be provided, as suggested by the balloter in comment #68 made against draft 2.1, the 
exclusion of such tutorial material does not render the draft incorrect or incomplete. 
Removing the observation provided by this note would not enhance the draft. 

The comment does not require recirculation for the following reasons: 
1) It was submitted by a balloter who voted ""Disapprove"" on the previous ballot, thus the 
balloter's vote does not change.
2) The comment references comment #68 from the previous ballot, which was submitted 
by the same balloter, and rejected. It can therefore be considered a ""pile on"" to the 
balloter's own comment.
3) The comment is made against text which did not change between D2.1 and D2.2 (i.e. 
did not change in the recirculated draft).
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