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Comment Type TR
I don't think the response on Discard Trash answers the question:
Is this 15 bits corresponds to Preamble bits??
It is about 15 of the first of the preamble bits How MAC will interprete about this discarding.
Won't bother it a bit, it isn't counting.
Please clarify why it is so?
The PLS throws away some of the bits to allow the analog receiver circuits to stabilize so 
that only well formed bits are presented to the MAC.

SuggestedRemedy
Rework during Plenary week.

Response
ACCEPT IN PRINCIPLE. 

See comment 12.

Comment Status A

Response Status W

Geoff Thompson
Item
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Comment Type T
In Section 1. DATA_VALID_STATUS, the last sentence is incorrect.

SuggestedRemedy
Change sentence:

This text provides the description of where DATA_NOT_VALID takes the DATA_VALID 
value.

to:

This text provides the description of where DATA_VALID_STATUS takes the DATA_VALID 
value.

Response
ACCEPT. 

Comment Status A

Response Status C

Hugh Barrass
Item
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Comment Type T
In Section 2. DISCARD_TRASH, the response is incomplete and will (probably) not satisfy.

SuggestedRemedy
Add new text before the first sentence:

The standard states in subclause 3.2.1 Preamble field... etc.

add:

The first 15 data bits received after CARRIER_ON are discarded in order to protect the 
DTE device from the effect of unreliable symbols immediately following the detection of the 
carrier. In normal operation these 15 bits will be part of the preamble which may be ignored 
and discarded.

Response
ACCEPT.  

Comment Status A

Response Status C

Hugh Barrass
Item
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Comment Type T
The inquiry was right that the comment about "discarding 15  bits" is confusing in the 
DISCARD TRASH portion of figure 7-6.  I can't find any text which even refers to figure 7-6 
in the section.  I agree that your text clarifies the situation well, but figure 7-6 is confusing.  
I would appreciate some clarification on the 15 bits.

SuggestedRemedy
Can we admit in the interpretation request that the DISCARD TRASH box in figure 7-6 is 
confusing and we will fix it in a future maintenance release?

Response
REJECT. 

While it is obscure, it is not incorrect. In addition see response to comment 12.

Comment Status R

Response Status C

Lee Sendelbach
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Comment Type E
You used the wrong word in the last sentence of the DATA_VALID_STATUS interpretation 
for 10Mb/s Carrier Detect

SuggestedRemedy
In this last sentence, replace "DATA_NOT_VALID" with "DATA_VALID_STATUS"

Response
ACCEPT. 

Comment Status A

Response Status C

Benjamin Brown
Item 1

# 15Cl 00 SC P 1  L

Comment Type T
I don't think you've answered the question.

SuggestedRemedy
Add in the response that the assignment

DATA_VALID_STATUS <= DATA_VALID

should be in the INITIALIZE state.

Response
REJECT. 

In the INITIALIZE state DATA_VALID_STATUS should to be set to DATA_NOT_VALID 
which it is. You would not want to power up RXing data.

Comment Status R

Response Status C

Benjamin Brown
Item 1

# 14Cl 00 SC P 1  L

Comment Type E
The last sentence to response #1 incorrectly states the variable name.

SuggestedRemedy
Change "DATA_NOT_VALID" to be "DATA_VALID_STATUS".

Response
ACCEPT. 

Comment Status A

Response Status C

Brad Booth
Item 1
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Comment Type T
Discard Trash "Discard the first 15 bits received" the
description given by the interpretation seems ok, but please make sure that it is clear that 
after receiveDataValid is asserted the MACs first look for 55 and the D5 before starting a 
frame. If the fits data is neither 55 nor D5 then some (specially older one's) do not start the 
frame and this results in frame drop.

SuggestedRemedy
see comment.

Response
REJECT.

What you described may be in some implementations but is not what the standard states. 
The Pascal in Clause 4 requires that after the assertion of receiveDataValid the MAC await 
a valid SFD in procedure physicalSignalDecap.

Comment Status R

Response Status C

Wael William Diab
Item 1

# 19Cl 00 SC Figure 7-6 P 1  L

Comment Type T
State-machines precedes text.

SuggestedRemedy
Although there is a description in section 7.2.2.1.6 it is prefered not go by this interpretation 
and just have thie state-machine, figure 7-6, description.

Response
REJECT. 

State Diagrams only override the text in the case of conflict. In this case there is no conflict 
and both text and diagram are necessary for a complete description.

Comment Status R

Response Status C

Wael William Diab
Item 1
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Comment Type T
The interpretation and the reference are appropriate for allowing entry into CARRIER 
DETECT state. However, the interpretation would also permit (carrier_status == OFF) * 
(r_bits[0] = 0) * (r_bits[9:2] = 00000000) as a valid entry into CARRIER DETECT. Care
should be taken here.

SuggestedRemedy
CARRIER DETECT state entry condition of (carrier_status
== OFF) * (r_bits[0] = 0) * (r_bits[9:2] != 11111111) and the
interpretation (referencing 24.3.4.3 which states "The Carrier Detect process monitors the 
r_bits vector until it detects two non_contigous ZEROS in the incoming code-bit 
sequence.") contradicts the "it detects two non_contiguous ZEROS in the incoming code-
bit" text of section, because as you see it has no two non_contiguous ZEROS and all 
ZEROS are contiguous and still allows entry.

Thus it is recommended that the state-machine takes precedence over text

Response
REJECT.

As stated in the interpretation response r_bits[9:0] is a sliding window of the receive code 
bits with the newest bit placed in r_bit[0]. After every shift r_bits[9:0] is examined to see if it 
meets the condition r_bits[9:2] != 11111111 and r_bit[0] = 0. It would therefore be 
impossible to get to the condition where r_bits[9:2] = 00000000 without have gone through 
a previous condition that meets the condition r_bits[9:2] != 11111111 and r_bit[0] = 0. This 
would occur at the point where the stream of all zeros had been present for three bits and 
r_bits[9:0] = 1111111000, that is r_bits[9:2] = 11111110 and r_bit[0] = 0.

Comment Status R

Response Status C

Wael William Diab
Item 2

TYPE: TR/technical required  T/technical  E/editorial    COMMENT STATUS: D/dispatched  A/accepted  R/rejected   
RESPONSE STATUS: O/open   W/written  C/closed   U/unsatisfied  Z/withdrawn       SORT ORDER:  Change Request, Clause, Subclause Cl 00 SC

Page 3 of 3
CR 2


