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The following is a list of comments, questions or remarks on the IEEE Project 
802.11 "Wireless Local Area Network Requirements" document 

C-l: Introduction 

Q - How living is the document after sign-off. 
Synchronous exported services to be specified. 

Q - Should several conformance levels be specified, to cover for instance different moving 
speed ranges. 

p4: Need a reference MSDU size specification for the transfer delay numbers. Note: 2 msec 
transfer delay for a 64 byte octet is much different from a 2 msec transfer delay for a 
1024 octet MSDu size. Suggest reference to be 128 octets, as suggested in page 24. 

p4- Is it correct that "Service Initiation Time" is only applicable for connection oriented 
services? 
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p7- Clarification of "Interference distance" needed. Is this the "Signal-to-Interference" ratio 
(SIR) in dB? 
We need to have a term for the SIR at which a good service quality can be obtained. 

pI0- The MulticastIBroadcast transfer reliability cannot be guaranteed in a wireless 
environment. When is this deviation from the general 802 MAC service defmition to be 
covered and how? ' 
Q- What kind of applications use group/Multicast addressing? 

pII: How about IEEE 802.9 IVD LAN draft standard reference? 

C-2: General Requirements 

pI4: What are distribution system standards for Sync traffic? No 802 equivalent standard 
available? 

p14: SecuritylIntegrity 
The method used should be world-wide applicable without restrictions. 

p14: Isn't "Roaming" support a to be specified general requirement? 

pIS: Shouldn't the 802.2 "Bridge" functions be limited to "single leave" support only. We 
should prevent bridging from one network to another via the wireless medium. 
Q: What should this mean for a Directional Antenna point-to-point link and its co­

existence with the 802.11 LAN. 

pIS: What kind of "Bridge" functionality is supported? I Would expect that the "Access Point" 
would use a MAC Bridge approach. 

pIS: Perhaps delete the "Complete Architectural Scope" (Fig 2.2) from this document 
altogether to keep it general enough. To cover also sync and bridging services, much 
more pictures are needed. 
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C-3: Media Access Control Layer 

Sections 3.2.1 through 3.2.3 should better be dele~ because they relate to 
implementation, rather than requirements. 

Also section 3.3 could better be deleted because it does relate too much to 
implementation. ~ 

p19: All "To be supplied" sections should be specified before "ballot". 

p20: Shouldn't support for the different NOS's and protocol stacks be a prime requirement? 
Why is NDIS and ODI referenced here? They are more interface specifications than NOS 
protocol stacks. 

p23: Don't see the median jitter conclusion? 

p25: Sync maximum transfer delay of 10 msec is equal to the nominal delay specification. I 
would expect 20 msec. 

p27: Intemetworking: Does this sufficiently cover the Sync intemetworldng requirements. 
Suggested extension: 
"belonging to a given LAN. However, this requirement does not apply to interconnection 
with other networks e.g. those using ISDN protocol stacks." (JK) 

p28: Add Arcnet 
Also SNMP is a industry standard 

C-4 Physical Media Layer: 

p29: Suggest to delete end p29, p30 and p31, because they are not requirements, but more 
implementation details. 

p32: Delete 4.3.2 if possible 

Delete 4.3.4 because 18 GHz requires license, so is not in accordance with the general 
requirements. 
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Appendices: 

A: Education: Video anticipated for "Field Study", why then not for other education 
applications. 

B: Finance: Only trading floor application described. 

C: 

D: 
E: 

Need description of BanklBranch transaction applications, or at least a reference to 
possible "office" requirements covering this type of traffic characteristic. 

Industrial: 

Medical: 
Meetings: 

No Comments 

No Comments 
No Comments 

F: Office: 

G: Retail: 

F2.3 SNA and DECNET are no NOS's. Suggest to generalize to mention support 
for different protocol stacks. 
Why no Banyan support? 
F2.6 use # of stations per hectare 

Change "enterprise" to premises/store 
Need hypennarket application with much higher station density. 
Need to cover different (future) applications related to automatic shelf labeling. 
This is documented in contribution # IEEE P802.11-92/15 

H: Warehousing: No comments 
I: Multi Media: No comments 
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Issue's in deleted sections: 

pI8: end of section 3.2.2. Why full duplex characteristic required? 

pI9: QUality of Service info should also include receive level information. 

p20: TxClock should be supplied by PHY. Usually needed for synchronous sampled systems 
to keep sampling clock in sync with the bit and symbol clocks. 

p3I: Point 5 statement is not clear in defining the "Interference distance". 
Point 9 should be much stronger. A measurement of interference level at one 
station is no indicator of the interference level of another station. 

p32: Section 4.3.3 item 1. I don't understand why item 9 can be removed from the general 
PHY characteristics. 
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