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Technical, Satisfied (wasType

In the "Allowed range" colummn of Table A.181,  1) all "<" should be replaced with "<=" or an equivalent symbol, 2) all ">" should be
replaced with ">=" or an equivalent symbol.

In the "Allowed range" colummn of Table A.183,  1) all "<" should be replaced with "<=" or an equivalent symbol, 2) all ">" should be
replaced with ">=" or an equivalent symbol.

Suggested Remedy

86Starting Page #

The allowed ranges of BS/SS Timers  should at least give out  either minumum or maximum values to enable TSS-TP (Test doc) to use the
values for testing purposes.

Comment

1Comment # Comment submitted by:

P802.16/Conf04/D6Document under Review: Ballot Number: Comment Date

Part of Disapprove Vote: Yes
Proposed Resolution Recommendation byRecommendation:

Resolution of Group Decision of Group: Agree

Reason for Recommendation

Table A.181
Replace all occurances of "<" with "<="
Replace all occurances of ">" with ">="
Fix item numbering so it starts with "1"

Table A.183
Replace all occurances of "<" with "<="
Replace all occurances of ">" with ">="
Fix item numbering so it starts with "1"

Additions made during IEEE 802.16 Session #43 in Tel-Aviv, May 8-11, 2006
From: "Sean Cai"
To: "'herbert ruck'"
Cc: <r.b.marks@ieee.org>, "'Gordon Antonello'"
Subject: RE: We have resolved your comment
Date: Thu  9 Mar 2006 21:57:41 -0800

5Starting Line # A.5.6SectionFig/Table#
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Date: Thu, 9 Mar 2006 21:57:41 -0800

Roger,

I am satisfied with the resolution. I would like to change Disapprove status to Approve.

Regards,
Sean Cai

From: herbert ruck
Sent: Thursday, March 09, 2065

Subject: We have resolved your comment
Dear Sean,
The TGC has accepted your comment on the equal or greater limits for
the timer values and the change will be implemented in D7. The details
are in the uploaded database. We would appreciate if you would change
your NO vote to YES and if you could confirm the change with an e-mail
to Roger, Gordon and me. Thank you an best regard
Herbert Ruck

Reason for Group's Decision/Resolution

Group's Action Items

Group's Notes

k) doneEditor's ActionsEditor's Notes

Editor's Questions and Concerns

Editor's Action Items
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ULLMANN, RAINER T

Editorial, SatisfiedType 25Starting Page #

The tables A.28 and A.72 indicate that all 4 QoS services of 802.16-2004 are supported. However, section 12.4.2.1 Baisc Packet PMP
profile (OFDMA_ProfM1) only requires support of BE and nrtPS. rtPS and UGS not required and hence optional only. This is true for both
SS and BS. PICS and should be corrected for both.

E-mail of May 3, 2006:
From: Rainer Ullmann [rullmann@wavesat.com]
Sent: Wednesday, May 03, 2006 8:20 AM
To: herbert ruck
Cc: rullmann@wavesat.com; r.b.marks@IEEE.ORG
Subject: RE: Comment #07 on services in the 802.16c-Conformance04 standard

Dear Herbert,

I apologize that I wasn’t able to participate in the recent recirculation process due to business travel and personal absence.

I also had an off site meeting yesterday because of which I missed both your phone calls. Anyhow, you recalled our conversation in Denver absolutely correct – but here it is
in writing:

My preferred solution for #7 is:

Section p.24, line 17 (section A.5.2.3.2.4 Uplink scheduling services, Table A.28 )

Below the table add sentence:

At least one of the above scheduling services must be supported.

Section p.44, line 17, (section A.5.3.3.2.4 Uplink scheduling services, Table A.72)

Below the table add sentence:

At least one of the above scheduling services must be supported

The above line numbers, etc refer to IEEE P802.16/Conformance04/D7.

NOTE:

I am not sure whether this is possible at this point but I would like to officially change my vote from “Disapprove” to “Approve”, with
comment #7 remaining as “Editorial” only. This reflects that the changes that were already implemented in D7 (i.e all service types optional) were satisfying even if not

Comment

7Comment # Comment submitted by:

P802.16/Conf04/D6Document under Review: Ballot Number: Comment Date
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Change in table A.28 status for item 1 and 2 from "m" to "o". Change in table A.72 status for item 1 and 2 from "m" to "o"
Suggested Remedy

g y g y p ( yp p ) y g
absolutely complete w.r.t. to our discussion about this issue. I hope this resolves your problem in bringing this project to a closing. If not please feel free to contact me again
to instruct me how to do so. I will not be attending the Tel Aviv meeting and therefore would like to thank you at this point for doing this thorough job - Good work !

Best regards,

Rainer
Rainer Ullmann, Ph.D

Part of Disapprove Vote: Yes
Proposed Resolution Recommendation byRecommendation:

Resolution of Group Decision of Group: Principle

Reason for Recommendation

Page 25, line 6
Table A.28 items 1-4
Change Status from "m" to "o"

Additions made during the IEEE 802.16e meeting in Tel-Aviv, May 8-11, 2006
1) Change Type "Technical" to "Editorial"

Additions made during IEEE 802.16 Session #43 in Tel-Aviv, May 8-11, 2006

After reviewing the e-mail of May 3rd, the ballot resolution committee reaffirms the decision from IEEE 802.16 Session #42, namely that

Reason for Group's Decision/Resolution
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After reviewing the e mail of May 3rd, the ballot resolution committee reaffirms the decision from IEEE 802.16 Session #42, namely that
the 802.16-2004 standard does not explicitly mandate the support of the services and they are therefore listed as optional in the PICS.
Adding the note requested in the e-mail would be equivalent to adding normative text that again is not supported by the standard. The
decision is therefore to leave the text as is in P802.16/Conformance04_D7 that was recirculated after the sponsor ballot.

Group's Action Items

Group's Notes

k) doneEditor's Actions

Applied the same resolution to Table A.72 as required by the comment.
Table A.72 refers to the BS capabilities and there is a symmetry between the
capabilities of the MS and BS thus the entries in tables A.28 (for MS) and A.72 (for BS)
should be the same.

Additions made during the IEEE 802.16e meeting in Tel-Aviv, May 8-11, 2006
Changed Type from "Technical" to "Editorial"

Editor's Notes

Editor's Questions and Concerns

The comment author suggested in a personal discussion to make it
mandatory to implement at least one service.

Editor's Action Items
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ULLMANN, RAINER T

Technical, Satisfied (wasType

Remove item 13 (T19) from Table 181
Suggested Remedy

86Starting Page #

T19 (item 13) has a "?" for the allowed range. the corresponfding table 342 in 802.16-2004 shows no value. I guess anything would pass
the "?" requirement - or would nothing pass? P802.16_Cor1/D5 removes this entry completely from the global paramter table....

Comment

8Comment # Comment submitted by:

P802.16/Conf04/D6Document under Review: Ballot Number: Comment Date

Part of Disapprove Vote: Yes
Proposed Resolution Recommendation byRecommendation:

Resolution of Group Decision of Group: Agree

Reason for Recommendation

Page 86, line 32 Table A.181
Remove item 13

Addition made following IEEE 802.16 Session #43 in Tel-Aviv, May 8-11, 2006
From: "Rainer Ullmann"
To: "'herbert ruck'"
Cc:  <r.b.marks@ieee.org>
Subject: RE: Comment #07 on services in the 802.16c-Conformance04 standard
Date: Wed, 3 May 2006 09:19:37 -0400

Dear Herbert,

I apologize that I wasn’t able to participate in the recent recirculation process due to business travel and personal absence.
I also had an off site meeting yesterday because of which I missed both your phone calls. Anyhow, you recalled our conversation in Denver absolutely correct – but here it is
in writing:

My preferred solution for #7 is:

Section p.24, line 17 (section A.5.2.3.2.4 Uplink scheduling services, Table A.28 )
Below the table add sentence:
At least one of the above scheduling services must be supported.

Reason for Group's Decision/Resolution

32Starting Line # SectionFig/Table#
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Section p.44, line 17, (section A.5.3.3.2.4 Uplink scheduling services, Table A.72)
Below the table add sentence:
At least one of the above scheduling services must be supported

The above line numbers, etc refer to IEEE P802.16/Conformance04/D7.

NOTE:
I am not sure whether this is possible at this point but I would like to officially change my vote from “Disapprove” to “Approve”, with
comment #7 remaining as “Editorial” only. This reflects that the changes that were already implemented in D7 (i.e all service types optional) were satisfying even if not
absolutely complete w.r.t. to our discussion about this issue. I hope this resolves your problem in bringing this project to a closing. If not please feel free to contact me again
to instruct me how to do so. I will not be attending the Tel Aviv meeting and therefore would like to thank you at this point for doing this thorough job - Good work !

Best regards,

Rainer

Rainer Ullmann, Ph.D
Product Line Manager
Wavesat Inc.

Group's Action Items

Group's Notes

k) doneEditor's Actions

Also, renumbered table after removing item 13

Editor's Notes

Editor's Questions and Concerns

Editor's Action Items


