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# 8Cl 00 SC FM P 3  L 3

Comment Type E
This material is marked for deletion upon publication. 
It shouldn't be.

SuggestedRemedy

This material should not be deleted upon publication.
It should be left in the PDF version of the published standard for a
printer check. Moving to the back of the document is acceptable.

Proposed Response

ACCEPT.  

Will remove the sentence:
"Editor’s Note: to be removed prior to final publication"

Comment Status A

Response Status C

Geoff Thompson Nortel Networks

# 7Cl 01 SC 1.4 P 4  L 15

Comment Type TR
The new definition: 
1.4.xxx Cable assembly: An assembly containing one or more insulated conductors, terminated 
in a connector at each end, for use as a link segment between MDIs.
...is not technically correct for inclusion within the 802.3 standard.
Elsewhere in the standard effective equivalents of this definition are defined as link sections. 
The restriction in this clause of one and only one link section in the link segement is not true 
throughout the standard. Clause 1.4 applies to the entire standard.

SuggestedRemedy

There are many reasonable solutions to this.
Unfortunately, all acceptable solutions that I can think of will result in delay of the approval of 
the standard. I believe that a change to the draft is required, even if it is the simple removal of 
this definition.

Proposed Response

ACCEPT IN PRINCIPLE.      

Will remove 1.4.xxx Cable assembly: ...

The original addition of this definition was added in response to comment #54 against D5.1.  A 
more detailed search indicates that "cable assembly" is used in multiple places in 802.3 (e.g. 
8.5.3 & 22A.2) making it extremely difficult to create a generic definition.

To maintain the resolution of comment #54 against D5.1 the following change will be made:
Change the first sentence of 54.7 to: "The 10GBASE-CX4 cable assembly contains  insulated 
conductors terminated in a connector at each end for use as a link segment between MDIs.  
This cable assembly is primarily intended as a point-to-point interface of up to 15 m between 
network ports using controlled impedance cables."

Comment Status A

Response Status C

Geoff Thompson Nortel Networks

# 1Cl 54 SC 54.6.3.2 P 28  L 33-34

Comment Type T
The impedance specification is this clause is ambiguous.  The test 	fixture is shown in Figure 
54-3 to have two ports, one that connects 	to the transmitter output and one that connnects to 
the "Post 	Processing" block.  The clause does not specify whether the impedance 
	specification applies to the port that connects to the transmitter	output, the "Post 
Processing" block or both.  	In addition, the return loss specification applies to the actual 
	impendance applied to the transmitter output by the test fixture,	not to the nominal value of 
the impedance.

SuggestedRemedy

Replace the text of the section with the following. 	"The differential load impedance applied to 
the transmitter output 	by the test fixture depicted in Figure 54-3 shall have a return 	loss 
greater than 20 dB from 100 MHz to 2000 MHz.  The reference 	impedance for differential 
return loss measurements shall be 100 Ohms."

Proposed Response

REJECT.  

The suggested change is out of scope for D5.2 recirculation as the only change from D5.1 to 
D5.2 is the capitalization of the "O" in Ohms and a space between "20" and "dB".

Comment Status R

Response Status C

Bill Quackenbush Cisco Systems, Inc.

# 2Cl 54 SC 54.6.3.5 P 30  L 48

Comment Type E
The title of Figure 54-5 is incorrect.  The figure is a line graph 	of the values of the right sides 
of equations 54-1 and 54-2.  The 	right sides of these equations are by definition the minimum 
values 	of the differential return loss of the transmitter.  The Figure is 	entitled "Transmit 
differential output return loss" which it is not. 	It is the "Minimum permissible transmit 
differential output return 	loss".  The fact that the figure is marked "informative" does not 
	relieve the need for the title to be corrext

SuggestedRemedy

Either remove the figure or change the title of the figure to 	"Minimum transmit differential 
output return loss 	(informative)"

Proposed Response

REJECT.   

No change was made to this portion of the document in either  D5.1 or D5.2 and the proposed 
remedy, while arguably clarifying, does not substantially improve the document enough to 
warrant an out of scope change.

Comment Status R

Response Status C

Bill Quackenbush Cisco Systems, Inc.
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# 3Cl 54 SC 54.7.2 P 35  L 45

Comment Type E
The title of Figure 54-7 is incorrect.  The figure is a line graph 	of the values of the right side of 
equations 54-3.  The 	right side of theis equation is by definition the maximum values 	of the 
cable assembly insertion loss.  The Figure is 	entitled "Cable assembly insertion loss" which it 
is not. It is 	the "Maximum permissible cable assembly insertion loss".  The 	fact that the 
figure is marked "informative" does not relieve the 	need for the title to be corrext.

SuggestedRemedy

Either remove the figure or change the title of the figure to 	"Maximum cable assembly 
insertion loss (informative)"

Proposed Response

REJECT.  

No change was made to this portion of the document in either  D5.1 or D5.2 and the proposed 
remedy, while arguably clarifying, does not substantially improve the document enough to 
warrant an out of scope change.

Comment Status R

Response Status C

Bill Quackenbush Cisco Systems, Inc.

# 4Cl 54 SC 54.7.3 P 36  L 44

Comment Type E
The title of Figure 54-8 is incorrect.  The figure is a line graph 	of the values of the right sides 
of equations 54-4 and 54-5.  The 	right sides of these equations are by definition the minimum 
values 	of the cable assembly return loss.  The Figure is 	entitled "Cable Assembly return 
loss" which it is not. It is 	the "Minimum permissible cable assembly return loss".  The 	fact 
that the figure is marked "informative" does not relieve the 	need for the title to be corrext.

SuggestedRemedy

Either remove the figure or change the title of the figure to 	"Minimum cable assembly return 
loss (informative)"

Proposed Response

REJECT.  

No change was made to this portion of the document in either  D5.1 or D5.2 and the proposed 
remedy, while arguably clarifying, does not substantially improve the document enough to 
warrant an out of scope change.

Comment Status R

Response Status C

Bill Quackenbush Cisco Systems, Inc.

# 5Cl 54 SC 54.7.4.2 P 38  L 27

Comment Type E
The title of Figure 54-9 is incorrect.  The figure is a line graph 	of the values of the right sides 
of equations 54-6 and 54-7.  The 	right sides of these equations are by definition respectively 
the 	minimum values of the cable assembly NEXT loss and MDNEXT loss. 	The Figure is 
entitled "Cable Assembly NEXT/MDNEXT loss" which it 	is not. It is the "Minimum permissible 
cable assembly NEXT/MDNEXT 	loss".  The fact that the figure is marked "informative" does 
not 	relieve the need for the title to be corrext.

SuggestedRemedy
Either remove the figure or change the title of the figure to 	"Minimum cable assembly 
NEXT/MDNEXT loss (informative)"

Proposed Response

REJECT.  

No change was made to this portion of the document in either  D5.1 or D5.2 and the proposed 
remedy, while arguably clarifying, does not substantially improve the document enough to 
warrant an out of scope change.

Comment Status R

Response Status C

Bill Quackenbush Cisco Systems, Inc.

# 6Cl 54 SC 54.7.5.2 P 40  L 27

Comment Type E
The title of Figure 54-10 is incorrect.  The figure is a line graph 	of the values of the right sides 
of equations 54-9 and 54-10.  The 	right sides of these equations are by definition respectively 
the 	minimum values of the cable assembly ELFEXT loss and MDELFEXT loss. 	The Figure 
is entitled "Cable Assembly ELFEXT/MDELFEXT loss" which it 	is not. It is the "Minimum 
permissible cable assembly ELFEXT/MDELFEXT 	loss".  The fact that the figure is marked 
"informative" does not 	relieve the need for the title to be corrext.

SuggestedRemedy

Either remove the figure or change the title of the figure to 	"Minimum cable assembly 
ELFEXT/MDELFEXT loss (informative)"

Proposed Response

REJECT.  

No change was made to this portion of the document in either  D5.1 or D5.2 and the proposed 
remedy, while arguably clarifying, does not substantially improve the document enough to 
warrant an out of scope change.

Comment Status R

Response Status C

Bill Quackenbush Cisco Systems, Inc.
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