
  comments  

# 13Cl 33 SC 2.5 P 33  L 5

Comment Type TR
A PSE performing detection should be able to provide two characteristics.

(1) Probing into a short circuit won't destroy the PSE or the source of the short.

(2) Two PSEs probing the same link segment should not result in a 25kohm differential 
impedance.

The probing voltage (Vvalid and Voc) and short circuit current limit defined in Table 33-2 
accomplish (1). A simple shall statement can accomplish (2).

Instead we have some schematics (Figs 33-8 and 33-9) and a normative statement 
requiring conformance to them. This sure sounds like mandating an implementation -- and 
unnecessarily at that.

SuggestedRemedy
Strike Figs 33-8 and 33-9 or add a NOTE mentioning that they are informative only.�

Strike Thevenin shall statement on line 45.

Add the following shall: A PSE shall present a non-valid signature as defined in Table 33-9 
in all detection states.

Note that current PSEs conforming to the Thevenin circuits currently mandated will still 
satisfy this new shall.

Comment Status D

Response Status O

baseline

LANDRY, MATTHEW SILICON LABS

Proposed Response

# 124Cl 33 SC 2.5.1 P 33  L 51

Comment Type TR
The existing section on PD detection requires specific design requirements that are not 
necessary to ensure interoperability.   Other detection methods have been disclosed:
http://www.ieee802.org/3/poep_study/public/sep05/naegeli_1_0905.pdf
The IEEE specification should ensure requirements for interoperability are in place.

This comment also affects text in section 33.3.3, p54, L18.

SuggestedRemedy
Reference the PD model shown in figure 33-10, and require that the PSE detect values of 
Rpd_d for all permissible values of Cpd_d as specified in table 33-2.

Remove the text requiring two values but continue to provide guidance for designs that use 
the two probe method.

Comment Status D

Response Status O

baseline

Schindler, Fred Cisco Systems

Proposed Response

# 12Cl 33 SC 3.4.1 P 56  L 32

Comment Type T
The Usage column in Table 33-10 adds no value.

SuggestedRemedy
Remove it.

see 141, wants to modify rightmost column

Comment Status D

Response Status O

baseline

LANDRY, MATTHEW SILICON LABS
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  comments  

# 141Cl 33 SC 3.4.1 P 56  L 34

Comment Type TR
Table 33-10 is not clear.  Why is a range of maximum stated?  Maximum is a single value 
per class.  Some people assume the lower bound is a minimum power requirement and 
this is incorrect.  The minimum power required to maintain PSE powering is covered in 
33.3.6.

SuggestedRemedy
Only state the maximum class power allowed.  Replace the third column with:
Maximum power used by the PD (W)
12.95
3.84
6.49
12.95
TBD

see 12, wants to remove usage column

Comment Status D

Response Status O

baseline

Schindler, Fred Cisco Systems

Proposed Response

# 15Cl 33 SC 4.2 P 67  L 1

Comment Type T
The IEC 60060 does not have a year associated with it.

SuggestedRemedy
Please clarify the exact year of issue.

ACCEPT IN PRINCIPLE. 

Editor to find year or seek help finding correct year.

Comment Status A

Response Status C
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