
Interpretation Number : 1
Topic: 10BASE-T Transmit Voltage Template
Relevant Clauses: 14.3.1.2.1
Classification: Unambiguous

Interpretation Request

In reference to Figure 14-9, Voltage template in Clause 14, 10BASE-T:

The template voltage appears to be normalised to +/- 1.0 Volts. How is the template adjusted
for the maximum and minimum voltages allowed?

Interpretation for IEEE Std 802.3-1996

The standard clearly states in subclause 14.3.1.2.1 that "the template voltage may be scaled by a factor
of 0.9 to 1.1".
 



Interpretation Number : 2
Topic: 10BASE-T Transmit Voltage Template
Relevant Clauses: 14.3.1.2.1
Classification: Unambiguous

Interpretation Request

In reference to Figure 14-9, Voltage template in Clause 14, 10BASE-T:

Subclause 14.3.1.2.1 states that the peak differential output at TD is between 2.2V and 2.8V,
how does this relate to the template?

Interpretation for IEEE Std 802.3-1996

The standard clearly states in subclause 14.3.1.2.1 that "The peak differential voltage on the TD circuit
when terminated with a 100 Ohms resistive load shall be between 2.2V and 2.8V for all data
sequences." This sentence does not refer to the voltage template Figure 14-9.



Interpretation Number : 3
Topic: 10BASE-T Transmit Voltage Template
Relevant Clauses: 14.3.1.2.1
Classification: Unambiguous

Interpretation Request

In reference to Figure 14-9, Voltage template in Clause 14, 10BASE-T:

Subclause 14.3.1.2.1 states that the template voltage may be scaled by 0.9 to 1.1. Does this
mean that all Vo values stated in Table 14-1 may be multiplied by these factors to give an
acceptable voltage range?

Interpretation for IEEE Std 802.3-1996

The standard clearly states in subclause 14.3.1.2.1 that the "Voltage and time coordinates for inflection
points on Figure 14-9 are given in Table 14-1." They are merely that and nothing more.



Interpretation Number : 4
Topic: 10BASE-T Transmit Voltage Template
Relevant Clauses: 14.3.1.2.1
Classification: Unambiguous

Interpretation Request

In reference to Figure 14-9, Voltage template in Clause 14, 10BASE-T:

Is it correct that the Time (horizontal axis) of Fig 14-9 is not affected by the scaling; only the
Voltage (vertical axis)?

Interpretation for IEEE Std 802.3-1996

The standard clearly states in subclause 14.3.1.2.1 that "the template voltage may be scaled by a factor
of 0.9 to 1.1". There is no provision mentioned for scaling the template time axis.



Interpretation Number : 5
Topic: 10BASE-T Transmit Voltage Template
Relevant Clauses: 14.3.1.2.1
Classification: Unambiguous

Interpretation Request

In reference to Figure 14-9, Voltage template in Clause 14, 10BASE-T:

The receiver input voltage templates shown in Figure 14-16 and 14-17 do not match up with
the transmitter plus cable model template shown in Figure 14-9. For example the rise/fall times
and minimum/maximum voltages do not correspond. How can we reconcile the differences?

Interpretation for IEEE Std 802.3-1996

The transmitter template is for checking transmitter output conformance and the receiver templates are
for checking receiver input conformance.

 


