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Interpretation Request 

It seems from this clause (and from clause 28) that auto-negotiation is not possible for 
100Base-FX interfaces. Is it right? 
 
Moreover, the clause specifies that the FEF shall not implemented for media capble of 
supporting Auto-Negotiation. It is not clear to me whether we have 100Base-Tx with 
auto-negotiation disabled, whether or not the FEF can be implemented or not. 
 
If the FEF can be implemented in 100Base-Tx when auto-negotiation is disabled, is there 
something similar for 100Base-X interfaces? 
 
Interpretation for IEEE Std 802.3-2002 

The second sentence of the second paragraph of subclause 28.1.4 'Compatibility 
considerations' states 'For CSMA/CD compatible devices that use the eight-pin modular 
connector of ISO/IEC 8877: 1992 and that also encompass multiple operational modes, if 
a signaling method is used to automatically configure the preferred mode of operation, 
then the Auto-Negotiation function shall be used in compliance with Clause 28.' 
Furthermore the second sentence of the second paragraph of subclause 24.3.2.1 'Far-End 
fault' clearly states that 'Far-End Fault shall not be implemented for media capable of 
supporting Auto-Negotiation.'. 

Hence 100BASE-TX operation over unshielded twisted pair, which utilizes the eight-pin 
modular connector, is capable of supporting Auto-Negotiation and therefore 
implementation of Far-End fault is prohibited. 100BASE-TX operation over shielded 
twisted pair, which does not utilize the eight-pin modular connector, and 100BASE-FX 
are both not capable of supporting Auto-Negotiation and therefore implementation of 
Far-End fault is permitted. 
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